Activiteitencentrum

Vrijwilligers

Organisatie en bestuur

Activiteitencentrum De Palmboom heeft een carrière van ruim 40 jaar. Begonnen op de Padlaan, verhuisd naar de Snuiver in de Zuiderhoofdstraat en sinds 1994 in de voormalige Kohnstamschool aan de Snuiverstraat. Altijd gerund door vrijwilligers, in de periode 1994-2014 onder de vleugels van de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening en sinds januari 2015 als zelfstandige stichting.

De Palmboom heeft gastvrijheid en respect hoog in het vaandel staan. De Palmboom streeft een gezonde en energieke vrijwilligersorganisatie na om haar sociale en maatschappelijke taak verantwoord te blijven uitoefenen. De Palmboom boogt op een lange traditie als vrijwilligersorganisatie en het bestuur wil die inzet van betrokken burgers voor medeburgers behouden en stimuleren. Het beroep op vrijwilligers door onze maatschappij is in de loop van de jaren groter geworden, ook met meer regelgeving omgeven en die ontwikkeling gaat door. Dat vergt beweeglijkheid van vrijwilligers om daar in mee te gaan. Bestuur en coördinatoren hebben daar een voorbeeldfunctie en trekkersrol bij.

 

De 60 vrijwilligers zorgen voor een uitgebreid repertoire aan activiteiten. Gastvrouwen, begeleiders dagactiviteiten voor ouderen, receptionistes, bestuursleden zetten zich daar voor in. Nu wij op eigen benen staan merken we des te meer wat er komt kijken om ambities waar te maken. Dat is de moeite waard als je dankbare reacties krijgt van de bezoekers en die stimuleren ons om gastvrijheid hoog te houden en open te staan voor nieuwe activiteiten. Nieuwe deelnemers én vrijwilligers zijn altijd welkom!

Meld u aan als vrijwilliger